T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ALTINDAĞ - Hacı Bayram Veli Spor Lisesi

Okulumuz Hakkında Sıkça Sorulan Sourlar

Okulunuza nasıl nakil aldırabiliriz?

 

Öğrencimiz 8. Sınıfsa;

   Okulumuz internet sitesinden mayıs – haziran aylarında duyuru yayınlar. Temmuz ayında okulumuzda mülakat yapılır. Öğrencimiz ortaokul puanı + mülakat puanı + spor başarılarında (ilçe-il-Türkiye- Dünya dereceleri) bir başarı puanı ortaya çıkar ve bir sıralamaya alınır.

 

 Eğer okulumuzda boş kontenjan kalırsa EYLÜL ve EKİM ayında tekrar mülakat yapılır. Öğrenci isterse temmuz ayındaki puanıyla başvuru yapabilir eğer bu puanını düşük bulduysa tekrar eylül-ekim ayındaki mülakatlara girebilir.

 

Öğrencimiz 9. Sınıfsa;

   Dönem içinde okulumuzda boş kontenjan olması durumunda SADECE SPOR LİSESİNDEN nakil başvurusu yapılabilir.

 

9.sınıfı bitirdiğinde ise;

Okulumuz internet sitesinden mayıs – haziran aylarında duyuru yayınlar. Temmuz ayında okulumuzda mülakat yapılır. Öğrencimiz ortaokul puanı + mülakat puanı + spor başarılarında (ilçe-il-Türkiye- Dünya dereceleri) bir başarı puanı ortaya çıkar ve bir sıralamaya alınır. Başarılı olursa öğrencimiz 10. Sınıf olarak kaydedilir.

 

 Eğer okulumuzda boş kontenjan kalırsa EYLÜL ve EKİM ayında tekrar mülakat yapılır. Öğrenci isterse temmuz ayındaki puanıyla başvuru yapabilir eğer bu puanını düşük bulduysa tekrar eylül-ekim ayındaki mülakatlara girebilir.

 

Öğrencimiz 10. Sınıfsa;

Dönem içinde okulumuzda boş kontenjan olması durumunda SADECE SPOR LİSESİNDEN nakil başvurusu yapılabilir.

 

10.sınıfı bitirdiğinde ise;

  Okulumuz internet sitesinden mayıs – haziran aylarında duyuru yayınlar. Temmuz ayında okulumuzda mülakat yapılır. Öğrencimiz ortaokul puanı + mülakat puanı + spor başarılarında (ilçe-il-Türkiye- Dünya dereceleri) bir başarı puanı ortaya çıkar ve bir sıralamaya alınır. Başarılı olursa öğrencimiz 11. Sınıf olarak kaydedilir.

 

 Eğer okulumuzda boş kontenjan kalırsa EYLÜL ve EKİM ayında tekrar mülakat yapılır. Öğrenci isterse temmuz ayındaki puanıyla eğer bu puanını düşük bulduysa tekrar eylül-ekim ayındaki mülakatlara girebilir.

 

 

Öğrencimiz 11. Sınıfsa;

Dönem içinde okulumuzda boş kontenjan olması durumunda SADECE SPOR LİSESİNDEN nakil başvurusu yapılabilir. 11. Sınıfı bitirdiğinde okulumuz mülakatlarına giremez.

 

Öğrencimiz 12. Sınıfsa;

12. sınıf öğrencisi başka okul türlerinden (Fen-Anadolu-İmamhatip-Meslek-Güzel Sanatlar) okulumuza KAYIT YAPTIRAMAZ.  Sadece başka bir spor lisesinden okulumuza nakil gelebilir.

Okulunuzda hangi branşlar var?

Okulumuz her spor branşından öğrenci almaktadır ancak okulumuz halter, badminton ve hokey üzerine tematik (proje) spor lisesidir.


Okulunuzda pansiyon var mı?

Hayır. Okulumuzda pansiyon bulunmamaktadır.

Mülakatlarınızda neler olmaktadır?

Örnek mülakat videolarımız okulumuzun youtube sayfasında bulunmaktadır. ( https://www.youtube.com/channel/UCcawye-7Aab8vHBE3kxmX9A )

Okulunuz devlet okulu mu ? Özel okul mu?

Okulumuz devlet okuludur.

Okulunuza ulaşım nasıl sağlanmaktadır?

Okulumuza farklı ilçelerden öğrenciler geldiği için servis bulunmamaktadır. Kızılay - Ulus istikametinden gelen 494 (EGO) ve Sıhhiye - Ankara Tren Garı istikametinden 447 (EGO) numaralı otobüsler okulumuzun önünden geçmektedir.

Okulunuza mülakat başvuruların başladığını nasıl öğrenebilirim?

Okulumuzun twitter(x) ya da Instagram hesaplarını takip edip bildirimlerini açarsanız mülakat başvuru şartları buradan yayınlanacaktır.

Okulumuzun Instagram adresi (@hbvsporlisesi ) ( https://instagram.com/hbvsporlisesi?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA== ) 

Okulumuzun Twitter(x) adresi ( @hbvsporlisesi ) ( https://x.com/HBVSporLisesi?s=08 ) 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.01.2024 - Güncelleme: 08.05.2024 08:38 - Görüntülenme: 355
  Beğen | 2  kişi beğendi